Leneveală vs hoinăreală. Tu ce alegi?


E bine să visezi la destinații exotice și culturi dintr-un alt capăt al pământului, e bine să tinzi să ajungi cât mai departe, dar întotdeauna am susținut că înainte de a elogia meleaguri străine ar trebui să ne cunoaștem propriile colțișoare de rai, care rămân ignorate din cauză că nu știm să iubim ceea ce-i al nostru.

Unii preferă să stea acasă dacă nu au bani de Paris, în timp ce cu un preț mai accesibil s-ar putea simți bine în propria lor țară. Tocmai de aceea încerc să profit de orice oportunitate de a vedea noi locuri, fie ele și neatractive sau mai puțin importante.

Dacă aș avea ocazia să evadez pe câteva zile undeva, aș alege să parcurg un traseu cu mai multe locuri turistice, pentru că nimic nu-ți poate reîncărca bateriile mai bine decât o vacanță activă. CND Turism au astfel de oferte turistice numite „programe de weekend”, extrem de utile pentru oamenii spontani sau pentru cei care nu au timp să-și planifice singuri micile călătorii. Unul dintre ele este o excursie în Delta Dunării, care constă într-un traseu lung și probabil foarte interesant.


În patru zile ai ocazia să vezi cu ochii tăi Tulcea, Murighiol, Crișan, Mila 23, Brațele Dunarii: Sf. Gheorghe, Sulina, Chilia, lacurile: Roșu, Roșulet, Puiu, Erenciuc, Merhei, Matita, Babina și Razim, Golovița, Sinoe la Gura Portiței – Cetatea Histria și să traversezi Dunărea cu bacul: Braila – Macin, trecând pe podurile Cernavodă, Fetești.

Ce facem de obicei în patru zile acasă? Aproape nimic. Urmărim viața altora pe Facebook, mai gătim niște paste, privim un film și facem puțină ordine. Poate mai citim seara ceva, dar a doua zi„recuperăm” dormind până târziu. Palpitant, nu? Asta în timp ce cineva care a ales să-și petreacă altfel timpul reușește să parcurgă zeci de kilometri, să se odihnească de agitația orașului, să admire de ce este capabilă natura să creeze, să descopere locuri istorice și să trăiască experiențe inedite. Cine crezi că va veni mai entuziasmat la muncă după patru zile libere? Tu care ai lenevit și ți-a fost foarte greu să te scoli din nou devreme sau cel care are atâtea de povestit?

VacanteSpeciale.ro-Romania
Mai știți întrebarea aceea: „Când ai făcut ultima dată ceva pentru prima dată?”. Ei bine, despre asta e. Viața e mai scurtă decât pare, trebuie s-o umplem cât putem cu aventuri și experiențe noi, căci rutina te omoară. Încet, dar sigur.

Eu chiar aș alege un astfel de traseu, căci am impresia că Delta Dunării e un loc minunat. Doar simplul fapt că e locul de întâlnire al fluviului Dunărea, care străbate 2860 km prin toată Europa, cu Marea Neagră mi se pare incredibil. Natura e incredibilă. E tot ceea ce pot să spun.

Poate ar părea straniu, dar în anii de studenție nu-mi doresc vacanțe în Cipru sau Tenerife. Sigur, n-aș refuza dacă aș câștiga o astfel de călătorie la tombolă, dar exceptând astfel de întâmplări imposibile, m-aș mulțumi să văd Moldova și România în întregime. Sunt sigură că în 3 ani aș găsi unde să mă duc în fiecare lună, căci curiozitatea mea nu are limite. Iar apoi, după ce nu ar mai încăpea atâta frumusețe natală în mine, mi-aș lua zborul în lume.

*Articol scris în cadrul competiției Spring SuperBlog 2016

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s