Arta noastră, românească

Nu am și nu am avut niciodată înclinații spre artă. Nu am desenat și pictat frumos, nu mi-a plăcut educația tehnologică, de cântat nici nu mai zic. Dar să admir și să prețuiesc arta – îmi place, mai ales cea românească.

Unul dintre visele mele este să călătoresc, prin toată lumea. Iar pentru a-mi face călătoriile și mai prețioase – aș avea nevoie de un breloc. Sau de mai multe. De ce breloc? Ca să-l pot purta mereu cu mine fără să-l pierd și la fiecare întrebare despre țara din care vin să le pot arăta superbele elemente tradiționale pe care le făuresc meșterii populari români. În colecțiile Art&Craft se regăsec câteva modele de brelocuri drăguțe. Dacă aș avea talent, aș face unul asemănător, unul care să îmbine autenticitatea cu design-ul modern și contemporan, astfel încât să ne reprezinte țara și să-i facă pe străini să înțeleagă dintr-o privire bogăția culturală și artistică a poporului român.

ArtCraft

În valiza de călătorie mi-aș lua mai multe suvenire care să reprezinte arta populară românească pentru a le putea dărui oamenilor pe care-i întâlnesc. La rândul meu mi-aș cumpăra altele, pentru că suvenirele sunt amintiri. Amintiri care decorează casa și sufletul. Ce frumos ar fi ca pe la finele vieții să-ți fie lăcașul plin de suvenire, în toate dulapurile și pe toate mesele, iar pe pereți multe fotografii din tinerețe de prin toate colțurile lumii – o imagine a unei vieți îmbelșugate.

Deocamdată am doar niște magnete pe frigider cumpărate din orașele din România pe care le-am vizitat, dar e abia un început de drum!

Suvenirele mai sunt și un colac de salvare atunci când trebuie să alegi un cadou și ești în pană de idei. Eu am rămas încântată de vasele din ceramică din colecțiile Art&Craft. Sunt deosebite, sunt altfel decât ceea ce găsim prin magazine. I le-aș dărui pe toate mamei, pentru că iubește frumosul și.. oaspeții. Atunci când vine cineva la noi, pune pe masă tot ce are mai frumos și mai gustos, merge la cumpărături și face imposibilul posibil. Cred că ar fi cea mai fericită să aibă așa frumuseți în casă.

Tot ce-i al meu e cel mai frumos. Așa gândesc eu. Iar arta noastră, românească, e de nedescris, e de văzut și iubit!

*Articol scris în cadrul competiției Spring SuperBlog 2016


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s